Кандидат привіз “кріпаків” із Чигиринщини на дільницю в Черкаси для голосування

25 Жовтня 2020 13:07

Спостерігачам ОПОРИ стало відомо про те, що на ДВК 711043 в Черкасах автобусом прибула організована група виборців, які мешкають в Чигиринському районі, однак внесені в списки виборців для голосування на зазначеній дільниці, вочевидь на етапі зміни виборчої адреси.

Як стало відомо, ситуація стосується виборців із села Боровиця, організовано звезених для голосування в Черкасах одним із кандидатів до міської ради від партії “Слуга народу”.

“Така практика була і раніше. Ця ситуація знаходиться в сірій зоні. Мали право змінити місце голосування до певних строків. А про підвезення виборців ніде нічого в законі немає. Тож ми всі все розуміємо, хто і чому це робить. Але вдіяти тут нічого не можна. На жаль”, – прокоментував голова Черкаського обласного відділення КВУ Максим Михлик.

Як інформують в ОПОРІ, потенційно схожу ситуацію, коли за однією адресою прописані понад 30 осіб, зафіксовано на ДВК 710018, однак за словами членів комісії ніхто з них поки не голосував. Спостерігач від однієї з партій склав акт із цього приводу. На дільницю викликали поліцію, повідомляють правоохоронці.