Конкуренція за бюджетні потоки загостриться, – експерт спрогнозував вектор діяльності новообраної Черкаської міськради

9 Листопада 2020 13:53

Від Черкаської обласної ради нинішнього скликання слід чекати більшого конструктиву, ніж від ради попереднього скликання. Натомість від Черкаської міської ради особливої плідної роботи не очікується.

ukrinform.ua

Таку думку висловив політичний консультант Юрій Сас, пише “Прочерк”.

“Там, в обласній раді, чимало досвідчених політиків, депутатів зі стажем. З обласною адміністрацією буде нормальна співпраця, без романтики, але і без ірраціонального протистояння”, – сказав експерт.

Нагадаємо, до Черкаської обласної ради пройшло шість партій (список депутатів – за посиланням).

Від новообраної міської ради Черкас очікування в нього більш песимістичні.

“Дуже багато новачків, будуть принципові політичні суперечки, але в той самий час депутати будуть заручниками політичних союзів та антагонізму київських партійних керівників, – вважає Юрій Сас. – Не забуваймо, що економічна ситуація погіршується, тож великих бюджетів найближчим часом не передбачається. Центральний уряд буде намагатися розв’язувати свої бюджетні проблеми за рахунок місцевої влади. Конкуренція за бюджетні потоки загостриться. Хотілося б, щоб ніхто з депутатів цієї каденції не зазнавав замахів, підпалів та силового тиску. Але зарікатися від такого в Черкасах зарано”.

Як уже повідомлялося, днями Черкаська територіальна виборча комісія оголосила імена депутатів, які проходять до міської ради.