Синоптики розповіли, коли на Черкащині випаде перший сніг

13 Листопада 2020 18:00

Найближчими днями у боротьбі сезонів в нашому регіоні поки що перемагає осінь. При цьому, вона характеризується спокійною, хоча і прохолодною погодою. І це тому, що циклони з їх погодними змінами рухаються по більш північних, або більш південних широтах, а Черкащина залишається у смузі високого атмосферного тиску.

Найближчої ночі прояснення на небі можуть зумовити зниження температури до невеликих «мінусів». Суботній максимум навряд чи перевищить 3-5º тепла, проте у неділю 15 листопада внаслідок надходження атлантичного тепла, він може досягнути 5-7º тепла на фоні окремих незначних дощів, повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.

Із понеділка, 16 листопада, під впливом антициклону, знову похолодає, а 21-23 листопада можливий перший сніг.

Для довідки:

Найтепліший листопад в історії кліматичних спостережень – листопад 2010, який за своїми температурними показниками відповідав жовтню. Середньомісячна температура становила 8-9º, тобто аномалія тепла була аж 6-7º. Максимальна температура 14 листопада 2010 підвищувалася до 20-22º тепла. До 24.11 панувала аномально тепла погода, а з 26.11 утворився перший сніговий покрив – 3 см.

Найхолодніший листопад спостерігався у 1998 році, середньомісячна температура була 2-3º морозу, що на 5º нижче норми, мінімальна температура повітря становила 14-22º морозу, а всередині місяця встановився стійкий сніговий покрив, висотою до 20 см. Ось такі несподіванки може підносити погода навіть у нашому помірному кліматі.