У Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» запрошують на безкоштовні екскурсії

24 Листопада 2020 13:51

Раз на місяць відвідати Батьківщину Кобзаря можна буде безкоштовно. Про це свідчать відповідний наказ Мінкультури та інформаційної політики України від 13.11.2020 р. У листопаді такий день припадає на 27 листопада.

“Кожної останньої п’ятниці місяця Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» мають можливість БЕЗКОШТОВНО відвідати такі верстви населення:

діти дошкільного віку, учні, студенти, пенсіонери, особи з інвалідністю, діти війни, ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій, бійці ООС та члени їх сімей , учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС за пред’явленням документів, що засвідчують належність до відповідної категорії громадян”, – повідомляють в заповіднику.

Нагадаємо, що села Моринці, Шевченкове, Будище, Вільшана об’єднані у Національний заповідник “Батьківщина Тараса Шевченка”. У цих середньонаддніпрянських селах із славною історією та могутнім духовним потенціалом пройшли дитячі роки Кобзаря українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. У  Моринцях він вперше подав голос, у Керелівці зростав, формувався як особистість, у Будищах – в маєтку Енгельгардта – козачкував, а з Вільшани зробив перший крок до визнання, до світової слави.