У мережі показали, як виглядав театр у Черкасах відразу по пожежі і після ремонту

30 Грудня 2020 00:09

У 164 млн. грн. обійшлася реконструкція Черкаського обласного академічного музично-драматичного театру ім.Тараса Шевченка після масштабної пожежі 1 липня 2015 року. Ремонт театру вже завершено, втім, тривають документальні процедури, після яких, вочевидь, двері “храму Мельпомени” нарешті відкриються для всіх спраглих.

“Більше 5-ти років з дня пожежі в Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім.Т.Г.Шевченка. Більше 5-ти років поніверянь колективу, боротьби, біганини по владних кабінетах, закликів про допомогу, виснажливих намагань довести обласній владі необхідність самого існування театру і багато чого іншого… І нарешті!… Нарешті відчув, що будівля театру, храму Мельпомени оживає, набирає свіжого мистецького дихання і вже скоро відкриє свої свої гостинні двері для всіх бажаючих поринути у світ магії театру! Колектив ніколи не здавався! Наші душі завжди зігрівала надія та віра в те, що ми переможемо і театр обов’язково відновлять! Попри все! Бо інакше не можливо! Сподіваюся, що вже не довго чекати! Театр в Черкасах був, є і буде!”, – пише у своєму фейсбуку актор театру Олександр Гуменний.

Він також опублікував колажі світлин театру, пошкодженого вогнем і наслідками гасіння пожежі, і після ремонту. Тож зміни можна побачити наочно. Однак, для більшості містян – поки що тільки на фотографіях…