У пам’ять про Сергія Проскурню в Черкасах зіграють благодійну виставу

12 Лютого 2021 14:00

Творча група театр_студії PROtest, засновником та мистецьким керівником якої був Сергій Проскурня, зіграє виставу “The Zoo Story” за однойменною п’єсою американського драматурга Едварда Олбі в пам’ять про видатного митця 21 лютого о 17:00 у Черкаському міському будинку культури імені Івана Кулика.Про це повідомляє режисер Сашко Демешко.

Показ вистави відбудеться за сприяння Черкаського будинку культури імені Івана Кулика та Майстерні Актуальної Творчості (МАТ). Вхід вільний.

Прем’єра вистави Сашка Демешка “The Zoo Story” з Миколою Зайнчківським та Павлом Гончаровим у ролях відбулася у вересні 2016 року.

“Якщо ми не вміємо спілкуватися і не розуміємо одне одного, то для чого ми придумали це слово – “любов”?» Едвард Олбі сміливо відкриває світ, який втратив свою внутрішню цілісність… У п’єсі “The Zoo Story” він зобразив безглуздість існування в світі, де смерть і життя є “відкритою можливістю”.

У холі стоятиме благодійна скринька для збору коштів на підтримку мами Сергія Проскурні, Емілії Олександрівни.

Нагадаємо, відомий український режисер і продюсер Сергій Проскурня помер 1 лютого. Чималий відтинок його життя пов’язаний із Черкасами, тут живе його матір.