Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанують світловими променями і “тихою” янгольською акцією

16 Лютого 2021 13:00

Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанують на Черкащині. Про це інформують в управлінні культури та охорони культурної спадщини ОДА.

фото Миколи Кулика

У Черкасах світловими променями згадуватимуть загиблих 20 лютого о 18:00 біля пам’ятника „Борцям за волю України“ (перехрестя вулиць Хрещатик та Святотроїцької).

А в Чигирині й на Тальнівщині місцеві музеї приєждалися до “тихої акції” пам’яті “Ангели пам’яті”. Її ініціатор – відома українська співачка та громадський діяч Анжеліка Рудницька і “Територія А”, які 2014 року започаткували символічну традицію поминати загиблих за Україну білими ангелами.

Акція вшанування Героїв Небесної Сотні відбудеться на території “Резиденції Богдана Хмельницького” 19 лютого 2021 р. об 11.00 год., а в ДІКЗ “Трипільська культура” розпочнеться на території музею 19 лютого о 16 год.

Нагадаємо, що згідно з Указом Президента України 21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. Свято відзначають на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції та Революції Гідності.