Прем’єра про Лесю Українку: у Черкасах покажуть нову виставу

23 Березня 2021 23:18

Актори Черкаського драматичного театру готуються до показу костюмованої вистави “Леся Українка”. Вистава створена у формі притчі, на основі листувань та віршів поетеси. Глядачі її зможуть побачити завтра, 24 березня, у Будинку культури імені Івана Кулика.

За словами режисера-постановника Павла Гончарова, актори на сцені оживили героїв відомих творів української письменниці. Вистава створена у формі притчі, на основі листувань та віршів Лесі Українки. Має містичні вкраплення і спеціально написану музику:

“Місце події у нас містичне. Це щось між небом і землею. Це композиція з чотирьох п’єс Лесі Українки. Також є поезія тут використана і листи Лариси Петрівни Косач-Квітки”.

Над створенням притчі “Леся Українка” працювали місяць. Генеральну репетицію актори провели в нових костюмах.

Роль Лесі Українки виконує актриса театру Олена Ластівка. Розповіла, що хотіла передати жагу до життя та бажання кохати поетеси:

“Розмова моя зараз змінюється, оскільки самі думки і сам характер Лесі, її аура приходить до мене перед початком вистави. Попри хвороби у неї був величезний стержень. Стержень життя, боротьби, вона не на жарт була по-чоловічому харизматична”.

Монолог на початку вистави читає народна артистка України Тетяна Крижанівська.

“Не знаю, мені і складно дуже цей образ грати. А якось так по свіжих слідах… У мене так трапилося, що друзі мої відходять від мене у кращі світи. І мені дуже важко і цей монолог читать, а з другого боку, я присвячую це всім моїм друзям”.