Томенко: Нові “плівки Медведчука” – це історія лицемірства, брехні і цинізму українських політиків

8 Червня 2021 18:11

Нові “плівки Медведчука” – це історія лицемірства, брехні і цинізму українських політиків. Таку думку висловив лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко, коментуючи серію оприлюднених приватних розмов одіозного політика Віктора Медчедчука з високопосадовцями РФ та терористичними ватажками у 2014 — 2017 роках.

“Якщо проаналізувати цей 4-серійний “фільм”, то можна сказати, що це коротка історія лицемірства, брехні і цинізму як українських політиків, що тоді були при владі, так і опозицінерів, бо Медведчук і тоді, й нині позиціонує себе як опозицінер. Історія його взаємин і з Порошенком, і з владою (бо з плівок випливає, що десь СБУ допомагала реалізовувати якісь його проекти, десь – міністри, судді) показує нам цілісну сумну картину лицемірства і цинізму”, – сказав Микола Томенко.

На його думку, Медведчук і Порошенко поставили хрест, як політики, на своїй подальшій кар’єрі – через “подвійні стандарти”, які виплили на загал в оприлюднених “плівках Медведчука”. Каже, що в 2014-ому важко було запідозрити Порошенка в тому, що він через Медведчука спілкується з Путіним і думає, як заробити на війні з Росією.

“З моральної точки зору, в цивілізованій європейській країні політики мусили би завершувати свою кар’єру після таких фільмів… Які можуть бути європейські цінності в партійців Порошенка, якщо вони розповідають одне, а роблять – рівно протилежне з ворогом українського народу? Медведчук теж мав би завершити кар’єру в Україні. Максимально його посада в політиці – хай в Росії очолює уряд Малоросії у вигнанні. І з плівок випливає, що жодного разу Медчедчук не опікувався ні проблемами національної безпеки чи національними інтересами України, а тим, як допомогти собі, своїм друзям заробити, як прогнутися перед Путіним і його ставлениками, як використати знайомство з Порошенком, щоб, як він каже, “у нас теж був свій інтерес”, – відзначив Микола Томенко.