Двоє спортсменів із Черкащини їдуть на Олімпійські ігри в Токіо

7 Липня 2021 11:50

Черкаські спортсмени Сергій Куліш та Ілля Ковтун представлятимуть Україну на Олімпійських іграх у Токіо. Про це інформують в обласному відділенні НОК України.

Ілля Ковтун

Сергій Куліш

Стрілець Сергій Куліш і гімнаст Ілля Ковтун цього року представлятимуть область та країну на світових змаганнях.
Сергій Куліш уже брав участь в Олімпійських іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро, де виборов «срібну» нагороду в кульовій стрільбі. Для Іллі Ковтуна це будуть перші старти такого масштабу. Ілля – майстер спорту міжнародного класу, п’ятиразовий чемпіон Європи з гімнастики спортивної (Туреччина-2020), чотириразовий чемпіон ХV Європейського юнацького фестивалю в Баку-2019, бронзовий призер чемпіонату Європи-2021 у Швейцарії, лідер збірної команди України.

Нагадаємо, Ігри XXХII Олімпіади стартують в Токіо 23 липня та триватимуть до 8 серпня. Спортсмени зі всього світу змагатимуться за медалі. У програмі Олімпіади 2020 року буде представлено 33 види спорту.

А урочисті проводи збірної команди України відбудуться в неділю, 11 липня, у прямому ефірі на телеканалі “UA:Перший”.

Із метою збереження здоров’я наших олімпійців, традиційну урочисту ходу збірної, яка передує від’їзду команди на Ігри, змінить неординарний та яскравий чотиригодинний телемарафон в ефірі офіційного транслятора Олімпійських ігор-2020 в Україні.
Упродовж чотирьох годин, з 17.00 до 21.00, ви станете свідками захопливого дійства. На вас чекає презентація олімпійської форми, у ролі моделей – зірки спорту, шоу-бізнесу та культури. Майбутні учасники Ігор розкажуть про свої види спорту (а дехто навіть покаже) та очікування від головної мультиспортивної події, а легенди українського спорту поділяться з ними таємницями успіху та дадуть цінні поради.
Ви також побачите погашення Олімпійської марки, навчитеся готувати справжню японську страву і зможете поринути в атмосферу країни-господарки змагань.