У Смілі на воді врятували жінку, в Черкасах – чоловік, на жаль, потонув

28 Липня 2021 13:11

На річці у Смілі рятувальники витягли з того світа жінку.  Подія сталася у вівторок, 27 липня. Близько 18.00 до Центру управління в надзвичайних ситуаціях надійшло повідомлення, що на центральному пляжі річки Тясмин під час купання почала тонути жінка.

Як з’ясувалося, у воді жінку помітила фахівчиня Черкаського районного управління ДСНС області, яка, перебуваючи у відпустці, в цей час відпочивала на березі річки. Не гаючи часу, вона разом із рятувальником Смілянської пошуково-рятувальної групи витягли жінку на берег та приступили до проведення реанімаційних заходів. Після 5-хвилинних зусиль, жінка прийшла до тями та була госпіталізована до лікарні.

Історія з сумнішим фіналом сталася надвечір 27 липня в Черкасах, де на пляжі “Живчик” потонув 30-річний чоловік. У КП “Центр екстреної медичної катастрофи і медицини катастроф” розповіли, що реанімаційна бригада прибула до місця події за 4 хвилини після виклику. Медики проводили реанімаційні заходи, але врятувати чоловіка не вдалося.

З початку року зареєстровано 69 пригод на водних об’єктах, внаслідок яких 46 осіб загинуло (з них 5 дітей) та 30 осіб врятовано (з них 7 дітей).