Наступний тиждень на Черкащині – з прохолодою і дощами

25 Серпня 2021 16:22

У найближчі два дні погоду Черкащини будуть псувати циклони: один з Центральної Європи, другий з Балкан. Поля справжніх фронтальних хмар доберуться до Черкащини вже найближчої ночі, прогнозують в обласному центрі з гідрометеорології.

Завтра, 26 серпня, вдень місцями по області опади можуть бути значними. Температура знизиться: вдень до 19-21º, вночі 9-11º. Тож парасольки та дощовики у пригоді! Дощі, які очікуються, покращать зволоження верхнього шару ґрунту та знизять показник пожежної небезпеки в області.

27 серпня дощових хмар стане менше, атмосфера заспокоїться. І вже у суботу, 28 серпня, суттєві дощі малоймовірні, стовпчики термометрів «поповзуть» вгору і досягнуть 25-27º. Комфортною, теплою та без дощів прогнозується і неділя, 29 серпня.

А от наступний тиждень ознаменується першим «дзвіночком» від прийдешньої осені. До Черкащини знову наблизяться атмосферні фронти чергового атлантичного циклону з прохолодою і дощами.

За православним календарем, 28 серпня – Успіня Пресвятої Богородиці, що означає перехід до іншого життя. У природі з’являються перші ознаки осені, відлітають у теплі краї ластівки, на полях закінчуються жнива. За кліматичними даними, у наших широтах основне літнє тепло вже закінчується, тепер спостерігатимуться лише «повернення тепла», які надалі стануть все менш тривалішими.