197 округ знову на мапі виборчих сенсацій України, – експерт

8 Вересня 2021 11:22

Найголовніший блокбастер осені вже в постпродакшені!
Отже партія “Слуга народу” остаточно визначила жанр майбутнього супергеройського кіна про агента № 197. Це буде гостросюжетний трилер-бойовик з елементами містики.

Жанр визначився на позачерговому засіданні партії, коли висунули кандидатом в депутати Верховної Ради в окрузі №197 мера Золотоноші Віталія Войцехівського.

З одного боку рішення досить логічне. Адже кандидат місцевий, з іміджем господарника і аж три рази переобирався мером Золотоноші, отже авторитетний у людей.

Але з іншого боку рішення виглядає суперечливим. Бо відомий пан Віталій тільки жителям лівого берега (а це тільки третина округу) і то не завжди з доброї сторони. Адже шлях будь якого мера обов’язково залишає за собою корупційний шлейф і купу невдоволених. До того ж кандидат не є яскравим публічним політиком та має досить строкатий політичний багаж, починаючи аж з Партії регіонів.

З бордів і рекламної газети, які вже активно курсують на окрузі, очевидно, що пана Войцехівського будуть просувати в жорсткій прив’язці до партії “Слуга народа”. Але ж остання, хоч і повільно, але неухильно втрачає рейтинг і вже не є однозначним лідером електоральних симпатій. Принаймні на зазначеному окрузі. Тож легкої прогулянки, зразка 2019 року, коли під брендом партії Володимира Зеленського міг пройти будь-який ноунейм, тепер точно не вийде.

Отже і партії, і кандидату доведеться серйозно впрягатись в кампанію, витрачати значні кошти і перти бульдозером.

Зміна центру округу з Канева на Золотоношу якраз і підтверджує готовність добиватись перемоги будь-якою ціною. Історія 87 округу і скандальної перемоги Вірастюка цілком може повторитись і навіть в більших масштабах. Бо порівнювати популярність Вірастюка і Войцехівського жодним чином не можна.

Інші кандидати, які серйозно налаштовані на боротьбу, будуть або відбирати один у одного голоси, допомагаючи кандидату від влади. Або ж зможуть об’єднатись в умовний фронт спротиву фальсифікаціям і добиватись чесного результату. В першу чергу це стосується важковаговиків кампанії, таких як Голуб, Сущенко і Іллєнко, а також партій, як їх підтримуватимуть.

В будь якому разі маємо факт, що 197 округ знову на мапі виборчих сенсацій України.
А на нас очікує чергова “гаряча” політична осінь.
Зустрінемось на сеансах

Максим Михлик, очільник Черкаського обласного відділення КВУ