Кінець жовтня на Черкащині прогнозують теплим

25 Жовтня 2021 14:33

Якої погоди чекати в останній тиждень жовтня – розповіли фахівці Черкаського обласного гідрометеоцентру.

В атмосфері над Черкащиною на погодну арену виходить великий за розмірами потужний антициклон QUEDLINBURGIA, який отримав таку назву від величного давнього німецького міста-замку на горі. І недарма…. Цей баричний максимум тривалий час буде стримувати натиск атлантичних циклонів та зберігати суху погоду з температурами  вночі 0-5º тепла, (найближчі дві ночі 4-6º морозу), вдень 8-13º тепла. Атмосферний тиск підвищений.

Спрогнозували черкаські синоптики і майбутню зиму, до якої лишилося трохи більше місяця. Зазначають, що на сьогодні обґрунтованих розрахунків або даних про “сувору зиму” поки що немає.

“За останні 30 років, зимовий сезон на Черкащині став теплішим на 2-3º, а його тривалість скоротилася на 17 днів, – йдеться в повідомлення гідрометеоцентру. – Особливістю атмосферної циркуляції нинішньої осені є домінування північних процесів, тому ранні похолодання, заморозки та температурні контрасти. Не дивлячись на тенденцію останніх років до підвищення температури зимового сезону, все ж зима – холодна пора року і лишається вірогідність декількох холодних періодів із сильними морозами 20-25º”.