Доктрина “вічної бідності” від уряду або Як захистити українські ліси?

8 Листопада 2021 13:30

133 країни світу, серед яких Україна, домовилися на Кліматичному саміті у Глазго ухвалити Угоду про захист світових лісів та зупинення їх вирубки до 2030 року.

І це виглядає як добра новина для нашого довкілля та країни. Проте, практика діяльності Уряду України свідчить про рівно протилежне.

фото з мережі

Як відомо, Уряд та депутати Слуги народу просувають законопроект про відміну нашого Закону про 10-річний мораторій на вивіз лісу-кругляку за кордон. Власне виконання нашого Закону (а це збереження довкілля, посилення енергетичної незалежності, створення сучасних дереобробної та меблевої галузей екооміки) як раз і йде в контексті останньої Угоди в Глазго.

Нагадаю, що різні форми обмежень експорту лісу-кругляку вже діють у 35 країнах, в тому числі в США, а 5-річний термін дії нашого Закону вже призвів до зменшення на 20 відсотків вирубки лісів й водночас до зростання на 30 відсотків експорту меблів з України.

Тепер лише можна уявити масштаби вивезення лісу-кругляка з України в разі відміни Мораторію й напередодні заборони вирубки лісів у світі до 2030 року!

Всі управлінці, навіть студенти-економісти, добре знають доктрину про “ВІЧНУ БІДНІСТЬ” держав із сировинною економікою. Всі, окрім міністрів і частини провладних депутатів, які нині борються за те, як забезпечити нашим лісом економіки Європейських та Арабських країн.

Тож без зміни Урядової ідеології на користь національної економіки ми й далі будемо бідніти, а багаті країни – багатіти!

А звання ГЕРОЇВ УКРАЇНИ й надалі отримуватимуть агро-олігархи, які продаватимуть зерно чи іншу українську сировину за кордон!

Таким чином, нині потрібно змінити «Уряд бідності» або щонайменше доктрину сировинної економіки «ВІЧНОЇ БІДНОСТІ»!