Погода цього тижня на Черкащині: вторгнення холодного повітря і мокрий сніг

15 Листопада 2021 14:39

Осінь вступила у завершальну стадію – передзимʼя, із зменшенням світлового дня. Температурний маятник хитнувся у бік метеорологічної зими, оскільки розпочався потужний заток холоду. 16-18 листопада на Черкащині фахівці обласного гідрометеоцентру прогнозують зимовий режим погоди.

Температура вночі 4-9º морозу, вдень 0-5º тепла. Температурний фон 2º морозу, що перенесе нас у кліматичне майбутнє середини грудня. У цей період опадів не чекають.

До випробовування холоду приєднається аномально високий атмосферний тиск. Одягаємося тепліше та уважно слідкуємо за своїм здоров’ям.

19 листопада у День працівників гідрометеорологічної служби України погода зміниться, оскільки до її керування приступить Атлантика. Циклони, які завжди псують погоду, будуть далеко від Черкащини і 19-22 листопада атмосферними фронтами лише «зачіпатимуть» наш регіон невеликими дощами, місцями з мокрим снігом. Дискомфорту додаватиме поривчастий вітер. Температура вночі 3° тепла – 2° морозу, вдень 2-7º тепла. Атмосферний тиск знизиться, що може негативно позначитися на самопочутті метеозалежних.