Погода на тиждень: із холоду – в тепло

4 Лютого 2022 14:00

Зима вирішила дещо посилити свої позиції. Минулої ночі метеостанції зафіксували у повітрі 4-8º морозу, а на поверхні ґрунту від 6 до 16º морозу, найнижче у Жашкові. Ще найближчої ночі Черкащина перебуватиме в смузі підвищеного атмосферного тиску, завдяки чому ймовірність опадів мала, при малохмарному небі вночі посилиться вихолоджування земної поверхні, тому морози зміцнішають.

jagran.com

Проте, «мороз та сонце» будуть короткочасними, оскільки у суботу зранку розпочнеться перебудова атмосферних процесів, інформують в обласному гідрометеоцентрі. Стрілки барометрів відхиляться вліво, показуючи на “хмарно”, атмосферний тиск почне падати.

Це позначиться вплив північноатлантичного циклону, через що із заходу до нашого регіону надійдуть снігові хмари, які разом з адвекцією тепла стануть “екраном”, що утримує тепло у приземному шарі. Тому 6-7 лютого вночі повітря вже не охолоне нижче 0-5° морозу. Температурний фон прогнозуємо 1º тепла, що на 5° вище за кліматичну норму.

На наступному тижні циклонічна діяльність на Черкащині збережеться. А значить, переважатиме хмарна з періодичними опадами, підвищеним температурним фоном та високою ймовірність ожеледних явищ погода. Дороги та тротуари – слизькі. Будьте уважні та обережні.

Прогноз погоди в деталях:

▪5 лютого Мінлива хмарність. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 6-11º морозу, місцями до 14-16º морозу, вдень 3º морозу – 2º тепла.
▪6 лютого Без опадів. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 0-5º тепла.
▪7 лютого Вночі без опадів, вдень невеликий сніг з дощем. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 0-5º тепла.
▪8 лютого Вночі помірний мокрий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця Температура впродовж доби 2º морозу -3º тепла.
▪9 лютого Вночі невеликий мокрий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця Температура вночі 3º тепла -2º морозу, вдень 1-6º тепла.