До кінця березня на Черкащині буде тепло

21 Березня 2022 14:42

Упродовж третьої декади березня переважатиме антициклональний характер погоди, тому сухо та сонячно. Температура вночі близько 0º, вдень 9-14º тепла. Про це інформують в Черкаському обласному метеоцентрі.

Лише 25 березня атмосферні фронти проявлять себе дощем, вночі зі снігом та зниженням денної температури до 5-10º тепла. Середня температура повітря прогнозується на рівні 6-10º тепла, що вище норми на 4-6º.

За попередніми оцінками, в останні дні березня прогнозують невеликі опади та похолодання, денні температури знаходитимуться в діапазоні 1-6º тепла.

Синоптики зауважують, що з початку року на Черкащині випало всього 45-65 мм опадів при нормі 90-100 мм, тобто їх дефіцит становить 50%. Завдяки домінуванню антициклону у нашому регіоні спостерігається сонячна, суха з низькою вологістю повітря (25–40%) погода. Таке поєднання метеорологічних чинників сприяє швидкому висушуванню верхніх шарів ґрунту, сухої рослинності та зростанню показників горимості в екосистемах. Жителям Черкащини не слід допускати спалювання сухого гілля та сміття на присадибних ділянках.

Сьогодні на ранок радіаційний фон в населених пунктах Черкащини в нормі. На 8 пунктах контролю Черкаського обласного гідрометцентру зареєстровано 11-14 мкР/год., при допустимих значеннях 25 мкР/год.