Черевко приховав від люстраторів, що був радником одіозного регіонала Тулуба

12 Серпня 2014 17:10

6b1244e-lar-9137Виконуючий обов’язки ректора Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко 5 серпня заповнив люстраційне свідчення, аби переконати громадськість у відкритості та  незаплямованості. Однак у довідці — жодної згадки про те, що Черевко офіційно був радником губернатора-регіонала Сергія Тулуба.

Облдержадміністрація підтверджує, що за період правління Партії регіонів з 7 квітня 2010  по 7 березня 2014 року у Тулуба було 17 штатних та 27 позаштатних радників, серед яких і “помаранчевий” губернатор Олександр Черевко, пише видання “Про головне”.

У люстраційному свідченні Олександр Черевко вказує, що він “не вчиняв жодних дій і не припускався бездіяльності, які призвели б до порушення конституційних прав, свобод та інтересів громадян, в тому числі права на свободу слова, мирних зібрань, вільного волевиявлення”.

Однак, будучи офіційним радником губернатора-регіонала, поплічника Януковича, чому ж промовчав Черевко, коли у Черкасах і по всій області майданівців лупили  кийками та битами “беркутівці” та “тітушки”, нацьковані Тулубом?

Чому змовчав, коли Тулуб та його заступник — Івакін легально переховували в облдержадміністрації та обпоювали горілкою бандюків-найманців, які тримали у страху все місто?

Чому радник Тулуба не став на захист черкащан, коли їх “пачками” беззаконно калічили, судили та звинувачували у штурмах ОДА?

Чи хто чув слова занепокоєння від людини, яка 5 років керувала цілою областю? Хіба це не бездіяльність?

Очевидно, що  Олександр Черевко трохи призабув деякі  моменти своєї біографії, тому не записав до люстраційного свідчення таку вагому посаду “радник С.Тулуба”. Хоча  Люстраційний комітет мав би звернути на це увагу.

Так само безневинно виглядає і свідчення Черевка про те, що він “не причетний до рішень, які призвели до утворення схем “відмивання” бюджетних коштів та інших механізмів їх недоброчесного використання”. Варто лишень згадати про кілька кримінальних справ щодо розкрадання коштів на Державній програмі “Золота підкова Черкащини”. Мова йшла про “відмивання” 17 мільйонів гривень.

Однак, ніде правди діти, губернатор-регіонал виявився “професійнішим” від попередника, адже  Тулуба розшукує Інтерпол за розкрадання вже 132 млн грн.

IMG_1986-e1407839231655IMG_1987-e1407839373539