Кілька тижнів горить сміттєзвалище в Умані

15 Серпня 2014 10:14

IMG_0049_новый размерОстанні декілька тижнів уманчани труяться димом – тліє сміттєзвалище. Полігон уже почали вогонь засипати глиною. Проте для повної ліквідації проблеми потрібно побудувати сміттєпереробний завод. Але грошей у міському бюджеті на такі потреби нема, пише “Вечірня Умань”.

Загальна площа Уманського сміттєзвалища — 29,6  га. Його глибина сягає 8 м. Дим  від його тління вже не перший десяток років труїть уманчан. Днями комунальні служби вже в черговий раз почали ліквідовувати пожежу. Тління та вогнище місцева влада вирішила засипати землею. Тільки за вчора було завезено 770 тонн глини.

IMG_0028_новый размер“Найближчим часом ми зможемо на 70-80% зменшити кількість шкідливих відходів, що “горять” в атмосферу. Зараз працює 5 автомобілів та бульдозер, який розгортає землю на полігоні, – розповідає директор Уманського комунального підприємства ” Комунальник” Віталій Кучер. – Зараз тліє майданчик приблизно 1,5 га. Ми все це найближчим часом ліквідуємо”.

Проте повністю вирішити проблему сміттєзвалища в такий спосіб не вийде.

“Нам потрібно побудувати сміттєпереробний завод. Поставити тут сортувальну лінію, – коментує ситуацію в.о. міського голови Олександр Цебрій. – Проте у міському бюджеті немає на це коштів. Нам потрібні серйозні інвестиції, а це близько 10 млн. доларів. Проте поки в країні не стабілізується політична на економічна ситуація, до нас не прийде жоден інвестор. Тож нам залишається лише чекати. Та ліквідувати пожежі на сміттєзвалищі власними силами”.