Під Донецьком фактично беззбройних бійців батальйону “Черкаси” виставляють живим щитом попереду частин ЗСУ, – активіст

9 Вересня 2014 11:35

10397816_711003585627831_3997493229385129513_nПро ситуацію в батальйоні територіальної оборони “Черкаси” (БТО№14), який днями перекинули з Котовська Одеської області на схід України в зону ведення АТО, повідомляє черкаський активіст. У фейсбуку пише, що батальйон потребує термінової допомоги.

“Батальйон отримав безглуздий та злочинний наказ від командування, не маючи іншого озброєння крім стрілецької зброї та кількох зенітних установок, висунутися в напрямку Донецька та заняти оборону попереду 72-ї бригади ЗСУ. Фактично безброїних черкащан, які мають замість БТРів автокуси ПАЗ та вантажівки ГАЗ виробництва тридцяти-п’ятидесятирічної давнини, виставляють в якості живого щита у попереду регулярних кадрованих та добре озброєних частин ЗСУ. Більше того, є інформація про те, що в даному напрямку окупаційні російські війська разом з сепаратистами готують бронетанковий прорив з Донецька у бік Маріуполя. Особистий склад батальйону, маючи всю інформацію про оперативну обстановку на цій ділянці фронту, відмовився виконувати наказ вищого військового керівництва, подавши відповідні письмови рапорти на ім’я комбата Радченка. Зараз батальйон зупинився в місті Волноваха, Донецькох області – це в 40 км від центра Донецька”, – пише черкащанин.

Зазначає, що 9 вересня при виконанні бойвої задачі чотири бійці батальйону (роти охорони) отримали поранення різного ступеня тяжкості. Інформації про загиблих нема. Принаймні так повідомлено особистому складу батальйону.

“Критика в бік військового керівництва та керівництва АТО жодним чином не вплинула на їх відношення до людей, що пішли добровільно захищати Україну від агресора. Безглузді та злочинні накази, які призводять до великих людських втрат, безглузді дії, що не мають тактичного чи стратегічного значення. Сьогодні настала черга стати гарматним м’ясом сотням наших рідних та друзів”, – резюмує активіст.

3333888+