Черкаси повинні мати “два крила” науки й освіти – ЧНУ і ЧДТУ, – Томенко

6 Червня 2015 16:00

DSC04587_новый-размерНародний депутат Микола Томенко висловив свою підтримку Черкаському державному технологічному університетові як одній зі складових сучасної української науки.

Про це Томенко заявив, виступаючи сьогодні на відкритті наукового пікніка з нагоди Дня міста Черкаси. Пікнік організували науковці й студенти ЧДТУ.

“Радію, що наука сьогодні перезавантажується. Переконаний, що Черкаси мають повне історичне, наукове право зберегти свій технологічний університет. Тому моя позиція – Черкаси повинні мати “два крила”: педагогічний, ідеологічного спрямування, університет і технологічний, політехнічного типу університет. Робитиму все для того, щоб ці два крила тримали українську науку й освіту, – підкреслив Томенко, звертаючись до учасників. – Сподіваюся, що ви цим заходом чітко продемонструєте, що в Черкаському технологічному університеті є справжня наука, віддані викладачі і студенти-патріоти”.

На думку народного депутата, академічні наукові інститути (академії) повинні бути центрами при університетах, аби набутки українських науковців активніше переходили із теорії в практичну площину.

“Тоді роботодавці будуть інвестувати, бо розумітимуть: винахід, зроблений в університеті і разом із Академією наук доведений до практики, буде “працювати”. За таких умов наша наука не залишиться в теорії, а стане практикою”, – додав Томенко.