На Черкащині імунізували проти поліомієліту понад 4 тисячі дітей

29 Жовтня 2015 18:23

unnamedНа Черкащині в лікувально-профілактичних закладах вже вакцинували 4 383 дитини віком від 2 місяців до 6 років. Щеплення живою поліомієлітною вакциною отримали 2 956 дітей, ще 1 427 малят − інактивованою вакциною проти поліомієліту, повідомляють в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

Заступник директора департаменту Наталія Лакуста зазначила, що вакцинація триває та нагадала, що, згідно з розробленим в планом заходів, всіх дітей області планують щепити до кінця грудня. Черкаські лікувально-профілактичні заклади вже отримали 61,9 тис живої та 15,7 інактивованої вакцини та від початку минулого тижня розпочали проводити додаткову імунізацію проти поліомієліту. Також вона нагадала, що вакцинація дітей Черкащини проходитиме в три раунди. У першому та другому раундах імунізуватимуть дітей віком від 2 місяців до 6 років. Третій раунд – розширений, на якому, відповідно до рекомендацій ВООЗ залучатимуть дітей віком від 2 місяців до 10 років.

Крім того, минулого тижня за стартом кампанії з імунізації дітей проти поліомієліту прослідкувала перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко. Вона лишилася задоволеною результатами перевірки.