Бондаренко прояснив питання коаліції і секретаря Черкаської міської ради

1 Лютого 2016 18:25
censor.net.ua

censor.net.ua

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко висловив свій погляд на новостворену коалцію в міській раді. Каже, до цього об’єднання його не запрошували. Стосовно посади секретаря міськради, то Бондаренко нагадав коаліціянтам, що відповідно до закону, його кандидатуру першочергово має право висунути міський голова.

Ці всі моменти міський голова окреслив у своєму дописі у фейсбуку:

“По-перше, коаліція – це не 22 депутати, а 41. По-друге, формуватися вона має, на моє переконання, для розвитку Черкас, а не для торгівлі посадами. І по-третє, поки що я особисто бачив тільки чотири підписи в угоді. А про те, що увійти до коаліції пропонували мені (цю інформацію, за словами журналістів, нібито поширює прес-служба Одарича), то я особисто про це вперше чую. Жодних подібних пропозицій я не отримував. Хоча насправді суть не в цифрах і прізвищах. Я готовий підтримати будь-яку коаліцію, яка формується не навколо того чи іншого прізвища, а для вирішень проблем нашого міста і для його розвитку. Нині ж бачу, що деякі кроки окремих фракцій – просто на межі здорового глузду. Коаліції коаліціями, але навіщо потрібно забирати приміщення у волонтерів на Тютюновій фабриці або обкладати непосильним податком автокооперативи, до складу яких входять здебільшого прості люди з середніми статками? Цього я зрозуміти і підтримати не можу.

Що ж стосується посади секретаря міськради, та нагадую, що відповідно до закону, його кандидатуру першочергово має право висунути міський голова. Насамперед це має бути професійна людина і патріот свого міста. Крім того, ця людина повинна сама об’єктивно оцінювати свої можливості. Тому, якщо мою кандидатуру не підтримають, кожен депутат має право висунути свою. Я готовий до конструктивного обговорення”.

566+

Нагадаємо, увечері 29 січня ЗМІ була оприлюднена інформація про створення в Черкаській міській раді коаліції, яка об’єднала 22 депутати. Це представники Партії вільних демократів, “Укропу”, ВО “Черкащани” та “Самопомочі”. Вони пропонують Олексія Романова з “Самопомічі” на посаду секретаря міської ради.