“Гайдамацьку дошку” в Холодному Яру не крали – вона впала, – поліція

20 Липня 2016 22:01
shukach.com

shukach.com

Чигиринські правоохоронці з’ясували обставини зникнення пам’ятної дошки, що встановлена поблизу Гайдамацького ставу в Мельниках на Чигиринщині. Місцеві “пінкертони” стверджують – дошку ніхто не крав, вона впала.

“Перевіряючи інформацію щодо викрадання пам’ятної дошки, що встановлена поблизу Гайдамацького ставу в Мельниках на Чигиринщині, працівники Чигиринського відділення поліції встановили її місце знаходження. Дана табличка, яка виготовлена із гіпсу, впала і пошкодилась. Лісники Креселецького лісництва знайшли її та забрали на реконструкцію. Факт крадіжки не підтвердився, найближчим часом табличку буде встановлено на місце”, – йдеться в повідомленні ГУ Національної поліції в Черкаській області.

Нагадаємо, про викрадення меморіальної дошки у Мельниках повідомив в соцмережі  історик Роман Коваль. “Ось ще один привіт від дебілів. Вкрали бронзову дошку на Гайдамацькому ставі, де було написано, що тут з давніх віків козака-гайдамаки освячували зброю”, – написав тиждень тому Коваль у соцмережі.