Сьогодні вирішиться доля черкаської вчительки, яка показувала школярам “савєцкую власть”

25 Січня 2017 14:55

Сьогодні батьки учнів 5-Б класу та випускників спеціалізованої школи №17 м. Черкас,  де півтора місяці тому виник конфлікт з учителькою Наталією Макаренко, звернулися до директора департаменту освіти та гуманітарної політики Ігоря Волошина. Більше 20 батьків та просили не звільняти її, апеляюючи тим фактом, що Макаренко – фаховий педагог.

antenna.com.ua

antenna.com.ua

У письмовому зверненні підписанти прохали департамент вжити заходів щодо поведінки батька учениці класу. На їхню думку, він поширює неправдиву інформацію про образи та тиск на його дочку і навіть перешкоджає навчальному процесу.

Нагадаємо, комісія департаменту, яка розглядала конфлікт, рекомендує звільнити Наталію Макаренко.

“Для будь-якого рішення, повинна бути витримана процедура, – наголосив директор департаменту освіти Ігор Волошин. – Ми працюємо лише з фактами – маємо рішення комісії, висновок профспілкового комітету школи. Оцінку діям батька давати ми не будемо, так само як не можемо впливати на його дії. Це прерогатива поліції та адміністрації закладу”.

Він повідомив, що остаточне рішення – оголошення догани Наталії Макаренко чи її звільнення заплановане на сьогодні, проте наразі ще не ухвалене.

Нагадаємо, скандал  у найбільшій школі Черкас – ЗОШ № 17 стався на початку грудня 2016 року. Тут класний керівник 5 класу Наталія Макаренко емоційно “зривалася” на учнів під час своїх уроків. Аудіозаписи, зроблені Марією Шакіною, були передані її батьком на місцевий телеканал і оприлюднені.