Чи вводити карантин у Черкасах – визначатимуть 12 березня

11 Березня 2020 17:35

Завтра, 12 березня, у Черкасах о 12 годині збереться на засідання комісія з надзвичайних ситуацій і штаб протидії коронавірусу. На порядку денному – введення каратину в навчальних закладах Черкас з огляду на поширення коронавірусної інфекції у світі.

В Україні офіційно зафіксовано один випадок коронавірусу у Чернівцях. У Києві сьогодні було введено обмежувальні заходи із 11 березня до кінця місяця. Разом із тим, сьогодні, 11 березня, Кабмін ухвалив рішення про карантин у навчальних закладах по всій території України строком на 3 тижні.

Черкаські медики зауважують, що причин для уведення карантину з коронавірусу в Черкасах і області нема. Натомість по області перевищено епідпоріг із ГРВІ і грипу.

За словами начальника департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергія Воронова, підстав для паніки нема.

“Я проти карантину,  – заявив посадовець. – Нині у нас нема підстав для паніки, у нас немає часу йти знову на три тижні на карантин (два тижні були нещодавно). А що робити батькам дітей, якщо закриємо садочки? Тож особисто буду рекомендувати продовжити навчальний процес та не піддаватись паніці”.