У Черкасах COVID-19 виявили у працівниці міськради та у двох школах

10 Червня 2020 12:30

Дві загальноосвітні школи в Черкасах, №23 і №29, ідуть на карантин через те, що у працівників виявили коронавірусну інфекцію. Про це повідомив у своєму відео начальник департаменту освіти і гуманітарної політики міськради Сергій Воронов.

Із цієї причини всі працівники згаданих двох шкіл йдуть на самоізоляцію. Термін прийому документів для зарахування дітей до першого класу буде продовжено.

Детальніше – у відео:

Також сьогодні стало відомо, що у працівниці Черкаської міської ради виявили коронавірус. Жінка, яка працює в департаменті освіти, раніше контактувала з померлим від священиком. Перебіг хвороби в неї безсимптомний.

“Зараз вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення кола спілкуванння, ізоляції контактних осіб та недопущення поширення інфекції в колективі”, – зазначив міський голова Сергій Воронов.

Загалом, як інформують у ДУ “Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України”, станом на 10 червня в області виявили 12 нових випадків зараження на COVID-19.

Всього на Черкащині зафіксували 502 лабораторно підтверджених випадків.

18 пацієнтів отримують стаціонарне лікування, 93 – перебувають під амбулаторним наглядом лікарів первинної ланки в умовах самоізоляції.

Загалом одужав 371 житель області. За останню добу одужала одна особа. 19 черкащан – померли від коронавірусу, один – за останню добу.