Міноборони надасть НВК “Фотоприлад” замовлення й роботу, – заступник голови Черкаської ОДА

9 Лютого 2015 09:26

6c38bc8fd385462b24ca07a89a8baed8_M-300x225Міністерство оборони України таки забезпечить Черкаське ДП НВК “Фотоприлад” замовленнями для підсилення обороноздатності держави. Про це у своєму фейсбуку повідомив заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль.

Нещодавно з вуст Коваля лунала критика на адресу Міноборони. Чиновник обурився, що вся обіцяна восени 2014 року співпраця з “Фотоприладом” звелася до 14 прицілів для гвинтівок.

“Так, є незрозумілим затягування у прийнятті рішення Міністерством оборони. Але після круглого столу з волонтерами, під час якого звучала справедлива критика, як кажуть “лід рушив з місця”. У п’ятницю мав розмову з директором “Фотоприладу” після його візиту до Міноборони. Не спішитиму з висновками, щоб не наврочити, але домовленості вже на цей рік дуже серйозні. Завод таки матиме замовлення і роботу”, – поінформував Коваль у соцмережі.

ДП НВК “Фотоприлад” – одне з потужних промислових підприємств Черкащини. Сферою діяльності підприємства є розробка та виготовлення систем прицілювання, наведення і керування вогнем бронетанкової техніки, бойових вертольотів, артилерії; систем управління протитанкових ракетних комплексів вертольотів і наземних засобів; приладів нічного бачення; апаратури обробки матеріалів аеро- і космічної фоторозвідки; приладів для машинобудування; приладів для медичної та криміналістичної техніки.