Депутат пропонує керівникам Черкащини йти з територіальною реформою у “свої” райони

28 Травня 2015 15:00

3337+Черкаський обласний депутат Володимир Гресь запропонував голові облради Валентині Коваленко і голові ОДА Юрію Ткаченкові очолити пілотні проекти територіально-адміністративної реформи у районах, близьких керівництву області.

Про це Гресь заявив на сьогоднішній позачерговій сесії облради. На засіданні, нагадаємо, обговорювався проект планів об’єднання територіальних громад.

Гресь розкритикував такий спосіб створення територіальних громад, який диктує влада через адміністрації.

“Я не почув сьогодні жодного щасливого представника місцевих громад чи голів сільських рад, які б казали, що після об’єднання в них буде все дуже добре. Хочу ще раз акцентувати на наслідках адміністративно-територіальної реформи. Перше: нас відсилають до принципу добровільності. Та ця добровільність під питанням. Яка може бути добровільність, коли члени уряду вже звітують про створення в Україні 1 тисячу 500 територіальних громад і 150 районних центрів? Друге: кажуть, що послуги, які надаватимуться місцевим громадам, будуть не гіршими за нинішні. Сьогодні у 20% населених пунктів не ходять автобуси. Після так званої реформи буде 50%”, – зазначив депутат.

Він запропонував керівникам області: перш ніж запроваджувати реформу в області для початку реалізувати пілотні проекти реформи в районах.

“Давайте виберемо два райони на Черкащині. Валентина Коваленко зі Смілянщини. Очольте депутатський корпус, представників адміністрації і проведіть у Смілянському районі так звану територіально-адміністративну реформу, – звернувся Гресь до голови облради Валентини Коваленко і до голови ОДА Юрія Ткаченка. – У Юрія Олеговича є родичі, друзі, бізнес у Золотоніському районі. Тому я пропоную вам – проведіть там реформу. Думаю, Чорнобаївський район почекає”.

Нагадаємо, що сьогодні депутати Черкаської обласної ради не підтримали проект перспективного плану об’єднання громад, запропонований ОДА. За ухвалення цього рішення проголосував 51 депутат.