Ткаченко пояснив, чим нинішній план об’єднання громад відрізняється від попереднього (відео)

23 Червня 2015 08:24
oda.ck.ua

oda.ck.ua

25 червня депутати Черкаської облради знову розглядатимуть перспективний план об’єднання територіальних громад. На минулій сесії забракло кількох голосів, аби його схвалити. Про те, що роботу над помилками чиновники виконали, повідомив голова  ОДА Юрій Ткаченко на прес-конференції.

Від минулої сесії по всіх районах тривала широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія. У робочих зустрічах брало участь як керівництво ОДА, так і облради.

“Нинішній перспективний план об’єднання тергромад – це їхнє глобальне опитування, – наголошує обласний керманич. – Попередній варіант, укладений за урядовою методикою, викликав багато суперечок. Тому я зініціював широке обговорення цього питання в районах. Бо саме громади мають сказати своє слово. Також завдяки цьому обговоренню ми зібрали низку пропозицій від “низів”, як адмінреформу провести найефективніше. Багато хто досі не розумів її суті. Або ж зацікавлені особи, політики надавали недостовірну інформацію, звідси ми мали супротив. Приміром, як розповів сільський голова Білозір’я Володимир Міцук, громада цього села запропонувала сусідній Ірдині об’єднатися. Спершу депутати тамтешньої сільради проголосували проти. Коли сам Міцук поїхав туди, поспілкувався з депутатами, жителями, все роз’яснив, то отримав одноголосне “за”. І таких прикладів чимало.

За словами Ткаченка, натепер рекордсменом за кількістю запланованих громад-об’єднавців є Уманський район. Там їх аж дев’ять. Натомість по одній хочуть бачити в себе жителі Кам’янського, Монастирищенського й Тальнівського районів. За сьогодні-завтра ці всі моделі ще уточнюватимуть. Нагадаємо, минулої п’ятниці перспективний план із правками вже схвалила обласна Рада регіонального розвитку.