У Жашкові відкрили дошку на честь АТОвця, якого в полоні розстріляли бойовики (фотофакт)

6 Жовтня 2015 15:00

У Жашківській загальноосвітній школі № 3 днями відкрили меморіальну дошку загиблому в зоні АТО Олександру Бердесу. У цьому закладі військовий свого часу навчався. На заході були присутні рідні та друзі Олександра, а також представники Жашківської районної державної адміністрації, районної ради, громадськість.

555

Із серпня 2014-го Олександр Бердес воював на Донбасі. Загинув в лютого цього року. В нього залишилася дружина та двоє синів – 6 і 12 років.

Жашківчанин потрапив у полон 9 лютого під час відступу з Дебальцевого. Згодом волонтери групи “Патріот” знайшли тіла його та двох товаришів із 30-ої бригади. Їх прикопали в лісосмузі неподалік села Логвинове Артемівського району Донецької області. Мали поранення в голову та груди. ЗМІ писали, що відео, де бойовики розстрілюють трьох українських полонених, показав російський телеканал “Дождь”.

Право відкрити меморіальну дошку надали матері й сину Героя, після чого присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки.

Указом Президента від 13 серпня 2015 року “За особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі”, Олександр Бердес нагороджений орденом “За мужність” III-го ступеня (посмертно).