“А навіщо вони катаються?”, – активіст про першу добу “нової поліції” в Черкасах (фото)

2 Березня 2016 14:33

DSC07378Минула перша доба роботи патрульних поліцейських у Черкасах. 1 березня 256 “полісменів” присягнули на роботу. Вчора о 21 годині перша рота вже вирушила на своє перше патрулювання містом.

І вже на ранок у соцмережах поповзли чутки про кілька казенних “Тойот Пріус”, що їх нібито розбили патрульні-“новобранці”.

Та це неправда, зауважив керівник патрульних Вадим Лісничук в коментарі виданню “Про все”.

“Щодо першої ночі чергування, то патрулі, звичайно, зафіксували порушення, і не одне. Але вразило, перш за все те, що деякі люди налаштовані агресивно”, – сказав Лісничук.

За його словами, до 23:00 все було нормально: “Але потім траплялися молодики, у яких було несприйняття патрулів, навіть просто на ті, які проїздили поруч. Я не розумію, адже в інших містах такого не було”.

Свої враження про початок роботи патрульних у своєму фейсбуку опублікував громадський активіст Ярослав Лавров. До речі, він працював у комісії з відбору черкаських “полісменів” як представник громадськості.

“Перший день роботи патрульної поліції. Вирішив прогулятися центром міста. Побачив пару патрульних машин, як показник, що вони працюють. Відразу фотки не робив, але вже на прикінці не втримався. Запитання, а навіщо вони катаються?, – зазначив Лавров.

Це центр міста, центральні вулиці Шевченка, Гоголя, Небесної Сотні. Як паркувалися, так і паркуються, жодної діяльності поліцейських з виправлення ситуацію я не помічаю”.

У центрі Черкас звично паркуються де прийдеться. Фото з фейсбуку Ярослава Лаврова

У центрі Черкас звично паркуються, де прийдеться. Фото з фейсбуку Ярослава Лаврова

Фото з фейсбуку Ярослава Лаврова

Фото з фейсбуку Ярослава Лаврова