Громада села Мельники – проти створення національного природного парку “Холодний Яр” (відео)

27 Липня 2016 13:00

DSC01045Громада села Мельники на Чигиринщині вчергове висловилася одноголосно проти створення національного природного парку на території Чигиринщини та Кам’янщини. Це сталося під час громадських слухань у селі 22 липня з приводу створення парку. Селяни мотивували таке рішення рядом аргументів та відсутністю взаєморозуміння між прихильниками нацпарку й місцевим населенням.

Це повідомляють у  Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства

Ініціатори створення нацпарку відмовилися від участі у заході. На слуханнях були присутні Людмила Довга – заступник начальника Управління екології та природних ресурсів ЧОДА, представники від влади Чигиринського та Кам`янського районів, представники Кам`янського лісгоспу, учасники АТО.

Також обурило громаду те, що нещодавно на нараді у Верховній Раді, на якій розглядали питання створення НПП “Холодний Яр”, не була врахована позиція місцевого населення при обговоренні.

 

Нагадаємо, в Міністерстві екології та природних ресурсів України беруться розробити проект Указу Президента щодо створення на території Черкащини національного природничого парку “Холодний Яр”, про що стало відомо 19 липня.