Призначення головним поліцейським Черкащини радника Кернеса збурило громадськість

2 Листопада 2016 16:49

lyutyijЗавтра, 3 листопада, у Черкасах представлятимуть новопризначеного керівника Головного управління Національної поліції в області Валерія Лютого. Посада була фактично вакантна з  березня 2016-ого, коли екс-очільника поліції Черкащини Владислава Пустовара відсторонили за спробу дачі хабара.

Валерій Лютий з вересня 2015 року очолював поліція Кривого Рогу. Із 2008 до 2010 року працював заступником начальника ГУ МВС у Харківській області. У 2010 році пішов із “органів” на пенсію, а в січні 2013-ого став радником міського голови Харкова Геннадія Кернеса з питань транспорту.

Власне, цей факт у біографії Лютого збурив представників черкаської громадськості. Зокрема, активісти “Автомайдан-Черкаси” на офіційній сторінці організації в соцмережі заявили свою готовність до радикальних дій у випадку призначення Лютого.

“Цей досвідчений “кадр” відзначився тим, що був радником одіозного мера Харкова Кернеса саме в той час коли Гепа намагався створити Харківську народну республіку. На своїй посаді в Кривому розі він відзначився тим, що під час скандальних виборів “кував” перемогу Вілкулу та побив помічника народного депутата Єгора Соболєва, – зазначають “автомайданівці”, аргументуючи свої заяви матерілами зі ЗМІ та власною інформацією. – Крім того, наші коллеги з Кривого Рогу підтверджують цю інформацію та характеризують його з вкрай негативного боку. При Лютому торгівля наркотиками стала на промисловий потік. Коротше кажучи, справжній “професіонал” і “патріот”.

1555

 

Утім, на думку головного редактора інтернет-видання “Провінція” Віктора Борисова, призначаючи Лютого керівництво МВС сподівається на те, що він зможе навести лад із криміногенною ситуацією на Черкащині.

“Про те, що в країні зростає злочинність, зменшується розкриття злочинів говорять багато. У поліції на Черкащині, швидше за все, банально бракує досвідчених фахівців, організаторів. І Черкаська область відверто “попливла” по показниках розкриття злочинів. Не в останню чергу тому, що верхівка місцевої поліції була звільнена, бо не пройшла тестування, – вважає експерт. – При всьому політичному негативі, який несе за собою фігура Лютого, ймовірно, керівництво МВС, закриваючи очі на невдоволення активної частини суспільства, призначає саме “мента”, який здатен організувати процес. Головне завдання для Лютого на початку– зуміти переконати невдоволених, що користі від нього буде більше, ніж зла. І – найголовніше – взяти під контроль криміногенну ситуацію в регіоні”.