Вороги держави: міністри прокоментували вандалізм в Умані

21 Грудня 2016 19:40
3e8f6bf6-6973-4721-abb5-e9dbf23766c9_w987_r1_sПрем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів сьогодні, 21 грудня, закликав Національну поліцію зробити все можливе для упіймання зловмисників, які осквернили сьогодні вночі  могильний комплекс цадика Нахмана в Умані Черкаської області.
“Якщо хтось буде наближатися до релігійних споруд, церков, католицьких храмів, синагог, мечетей з нечистими думками – це ворог нашої держави. Це ворог усього українського народу. Дорога до храму повинна бути вільною у всіх сенсах”, – цитує Гройсмана “Кореспондент”.
Прем’єр звернувся до глави МВС Арсена Авакова з проханням встановити особи “цих покидьків” і покарати їх.

У свою чергу, Арсен Аваков вважає напад на синагогу в Умані спробою створити негативний фон для україно-ізраїльських відносин, повідомляє Depo.Полтава.

“За останні 3 місяці це вже друга спроба розхитати ідею проти релігійних діячів, антисемітську, ксенофобську ситуацію. У жовтні був напад на рабина, громадянина Ізраїлю. Ми будемо жорстко карати такі прояви насильства. Це більше, ніж злочин, це спроба вкинути в суспільство зовсім невластиву нам тему. Це робиться, щоб зробити фон для україно-ізраїльських переговорів”, – сказав глава МВС на засіданні Кабміну, висловивши сподівання на оперативне розслідування інциденту.

Міністр культури України Євген Нищук додав, що це може бути пов’язано з підтримкою Ізраїлем резолюції щодо Криму. Напередодні 75 річниці Бабиного Яру теж були спроби. Це реакція на це.

Віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко зазначив, що в цьому інциденті є слід третьої сторони.

Нагадаємо, що 21 грудня в будівлю синагоги на могилі рабі Нахмана в Умані невідомі підкинули свинячу голову і залили приміщення червоною фарбою.