Головного “афганця” Черкащини виключили з партії

20 Лютого 2017 20:29

Депутата Черкаської обласної ради, голову фракції “Партії ветеранів Афганістану” Олександра Рибченка виключили з зазначеної партії. Це сталося в ході зборів членів Черкаської обласної Спілки ветеранів Афганістану та учасників бойових дій і членів обласної організації Партії ветеранів Афганістану 18 лютого. В заходах взяв участь голова Української Спілки ветеранів Афганістану, голова Партії ветеранів Афганістану, Герой України Сергій Червонописький.

Як пише “Нова Доба”, власне, приводом до зборів став скандал із Рибченком. 11 лютого він, у стані алкогольного сп’яніння, наїхав власним автомобілем на учасника бойових дій, інваліда війни в Афганістані, учасника АТО Олега Остапенка та завдав тілесних ушкоджень йому та декільком іншим особам, що перебували поруч. Остапенка було доставлено у лікарню, де йому діагностували закриту черепно-мозкову травму та внутрішньочерепну гематому. Це не перший випадок ганебної поведінки Рибченка, який уже притягувався до відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані. Окрім того, Рибченко О.В. систематично дозволяв собі некоректні вчинки із застосуванням нецензурної лексики.

“На сьогодні Рибченко О.В. повністю дискредитував себе як партієць, народний обранець, громадянин суспільства, і залишення зазначених фактів без реагування буде для молоді взірцем безкарності, а для виборців – лицемірством влади”, – йдеться в резюції зборів.