Учителька з Черкас, яку звільнили через ображання дітей, вимагає 10 тисяч гривень компенсації через суд

3 Березня 2017 08:09

Наступної п’ятниці 10 березня о 9 ранку у Соснівському районному суді м.Черкаси відбудеться засідання у цивільній справі за позовом звільненої в січні вчительки ЗОШ №17  Наталії Макаренко. Йдеться про поновлення на роботі і компенсацію моральної шкоди.

Про це у своєму фейсбуку повідомив батько п’ятикласниці, яка заявила про ображання школярів учителькою, Дмитро Шакін.

За словами Шакіна, Наталія Макаренко вимагає через суд компенсації у 10 тисяч гривень. “Може вона планує з цієї суми потім поділиться з дітьми, котрим скалічила психіку своїм несамовитим криком?!”, – зауважив Шакін.

Нагадаємо, скандал  у найбільшій школі Черкас – ЗОШ № 17 стався на початку грудня 2016 року. Тут класний керівник 5 класу Наталія Макаренко емоційно “зривалася” на учнів під час своїх уроків. Аудіозаписи, зроблені Марією Шакіною, були передані її батьком на місцевий телеканал і оприлюднені. Комісія департаменту, яка розглядала конфлікт, 13 грудня рекомендувала звільнити Наталію Макаренко. На підтримку вчительки виступали батьки класу, де вона була класним керівником, та випускників. Макаренко звільнили ще наприкінці січня відповідно наказу департаменту освіти Черкаської міської ради. Батьківський комітет добивається її повернення до школи.