Компанія “Маклаут” заблокувала черкащанам доступ до російського контенту

29 Травня 2017 09:53

Із 29 травня один із найкрупніших інтернет-провайдерів у Черкасах, компанія “Маклаут”, заблокувала абонентам доступ до російського контенту у відповідь на указ Президента від 15 травня.

Президент України  Петро Порошенко 15 травня 2017 року Указом № 133/2017 вів у дію рішення Ради Національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів  (санкцій)». Обмежувальні санкції відповідно до рішення РНБО передбачають заборону інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів “Mail.ru” (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів “Вконтакте” (www.vk.com) та “Одноклассники” (www.ok.ru). Також санкції введені проти ТОВ “Яндекс” (Москва) і “Яндекс. Україна”, російських компаній розробників-антивірусів “Лабораторія Касперського” і “Доктор Веб”, – йдеться на сайті компанії “Маклаут”. –

Компанією McLaut завершуються технологічні заходи щодо блокування доступу до заборонених веб-ресурсів, які потрапили під дію санкцій. Повідомляємо, що з 29 травня 2017 року доступ до перелічених вище ресурсів для всіх абонентів компанії McLaut буде заблоковано”.

Нагадаємо, що з 25 травня компанія “ТІМ”, що є найпопулярнішим інтернет-провайдером в місті Умань, заблокує доступ до російських соцмереж “ВКонтакте” та “Одноклассники”, а також всіх сервісів “Яндекс” та “Mail.ru” строком на 3 роки.