Черкаський район: рятувальники зменшили площу горіння торфу на 3 га та досі палають 48 га

20 Вересня 2017 11:37

Рятувальникам, які борються із вогнем на торфополях під селом Ірдинь Черкаського району, вдалось зупинити поширення вогню, а також зменшити площу горіння на три гектари. Про це повідомив речник управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

Після прибуття до розгорнутого зведеного загону, пожежних розрахунків із Городищенського, Кам‘янського та Корсун-Шевченківського районних відділів Управління ДСНС, завершено формування угруповання сил, необхідних для ліквідації пожежі.

“На ранок 20 вересня, на загальній площі в 48 Га палають окремі осередки торфовищ. Боротьбу із вогнем ускладнюють, сильна посуха, низький рівень залягання грунтових вод та віддаленість водних джерел звідки рятувальники можуть взяти воду для гасіння”, – зазначив Проценко.

У зоні проведення пожежних та інженерних робіт сконцентровано 30 одиниць пожежної та спеціальної техніки, загалом 93 особи. Від ДСНС 71 рятувальник та 21 одиниця техніки. Створені 3 оперативні дільниці. Працює 16 пожежних стволів.

Крім пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС на місці пожежі також працюють інженерні та пожежні розрахунки з Білозірського та Дубіївського лісництв, місцева пожежна команда з селища Ірдинь, важка інженерна та пожежна техніка військової частини, потяг ДП “Черкаситорф” із цистернами 120м3, бригада швидкої медичної допомоги а також національна поліція.

Удень на місці пожежі відбудеться виїзне засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка.

Нагадаємо, пожежа в районі Ірдиня розпочалася в неділю 17 вересня. У місцевості оголошено надзвичайний стан.