У Черкасах оголошено загрозливу по сказу територію

17 Квітня 2019 13:03
Після виявлення в Черкасах інциденту зі скаженими тваринами, постійна надзвичайна протиепізоотична комісія Черкаської міської ради ухвалили рішення оголосити неблагополучною по сказу територію міста: частину мікрорайону «Соснівський», яка обмежена вулицями Б. Вишневецького, Святотроїцькою, Надпільною та частиною залізничної колії зі сторони вулиці Одеської. А також – загрозливою по сказу зону: частину мікрорайону «Соснівський», яка обмежена вулицями Грушевського, О. Дашкевича, Надпільною та частиною залізничної колії зі сторони вулиці Одеської. Крім цього, затверджено  план першочергових заходів з локалізації та ліквідації осередку сказу тварин в м. Черкаси.

 

Фахівці Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в області закликають містян, які останнім часом мали контакти з безпритульними тваринами або стали жертвами їх агресії, негайно звертатися у травмпункт «Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги». Якщо з безпритульними тваринами контактували діти – у травмпункт Черкаської обласної дитячої лікарні.

Нагадаємо, 14 квітня хвора на сказ кішка покусала черкащанку у житловому масиві по вул. Грушевського. Безпритульну тварину жінка підгодовувала вже давно. Того дня чотирилапа стала жертвою нападу зграї вуличних собак. Коли жінка намагалася надати допомогу травмованій тварині, та її покусала і подряпала. Кішку відвезли до ветеринарної лікарні, де вона загинула. Результати експертизи показали, що чотирилапа була хвора на сказ.