Меценат подарував книгу “Справа Василя Стуса” у кожну школу Тальнівщини

20 Листопада 2020 21:20

Відому книгу “Справа Василя Стуса”, яку упорядкував історик та журналіст Вахтанг Кіпіані, сьогодні передали у школи та навчальні заклади Тальнівщини. Ця ініціатива належить підприємцю Володимиру Мовчану, пише сайт “Вісті Черкащини”.

“Ця книга приклад того, як радянська система зробила поета «злочинцем». «Справа Василя Стуса» розповідає не лише про тих, хто нищив поета. А й містить маловідомі свідчення тих, хто ризикуючи власною свободою боронили Стуса у суді. Тому це видання має бути у кожній школі, аби діти та дорослі могли його прочитати і знати ким був насправді Василь Стус”, – говорить Володимир Мовчан.

У виданні зібрані матеріали, які пояснюють як і за що насправді судили українського поета і дисидента. Вперше книга під однією обкладинкою містить таку кількість документів з колишнього архіву КДБ – протоколи судових засідань, обшуків і допитів. А ще – покази свідків, спогади товаришів і листи поета з тюрми. Книгу упорядкував історик та журналіст Вахтанг Кіпіані. На його думку ця книжка не лише проливає світло на кримінальну справу, а й дає зрозуміти якою Василь Стус був людиною.

За ініціативи Володимира Мовчана, відому книгу невдовзі передадуть також у школи та бібліотеки Лисянського, Катеринопільського, Звенигородського районів та міста Ватутіного.