Черкаська обласна рада обрала голову

4 Грудня 2020 14:25

У результаті таємного голосування депутати Черкаської обласної ради обрали голову. Кандидатів було два – депутат від ВО “ЧЕРКАЩАНИ” Анатолій Підгорний та депутат від партії “Слуга Народу” Микола Кондрацький.

hromadske.ck.ua

38 депутатів із 61, які отримали бюлетені для голосування, підтримали кандидатуру Анатолія Підгорного. За його опонента проголосувало 23 депутати.

Втім, голосування відбулося не гладко.

Представники “Слуги народу” кілька разів заявляли про порушення. Спочатку присутній на сесії нардеп Олександр Завітневич обурився тим, що депутатами дотримується таємність голосування (вони кидали бюлетені в скриньку незгорнутими, а біля скриньки перебували інші депутати, які могли б контролювати голосування). Однак  голова лічильної комісії не побачила в цьому порушення. А потім Миколу Кондрацького журналісти “підловили” на тому, що він, оголосивши про конфлікт інтересів і заявивши, що не братиме участь в голосуванні, все ж взяв бюлетень і проголосував.

Анатолій Підгорний очолював Черкаську обласну раду минулого скликання. Він уже склав присягу. Нині обговорюється питання заступників голови обласної ради.