Підрядник всі роботи згідно проекту виконав. Чекаємо висновок ДАБІ, – в ОДА пояснили про відкриття Черкаського театру після ремонту

14 Січня 2021 17:53

У Черкаському обласному музично-драматичному театрі ім.Т. Шевченка фактичні роботи, які передбачені проектом,  завершені та тривають документальні процедури. Після здачі приміщення в експлуатацію його передадуть на баланс комунальної установи, тобто театру. На сьогодні всі документи передані в Державну архітектурну будівельну інспекцію.

Про це повідомила в.о. керівника Департаменту будівництва Черкаської ОДА Юлія Шевченко.

Загалом на відновлення театру після пожежі протягом 2015-2020 років було спрямовано 183 млн грн.

У межах першої черги робіт була проведена повна реконструкція приміщення, зокрема і заміна комунікацій.

У рамках другої черги облагородили територію та відремонтували сцену, зокрема:
– облаштували планшет сцени;
– відновили поворотне коло сцени із заміною тросів;
– провели капітальний ремонт 22-ох лебідок для штанкетного та софітного обладнання;
– замінили повністю троси, гальмівні пристрої лебідок, силове обладнання для електропостачання лебідок.

“Проектно-кошторисна документація розроблялася на основі державної експертизи. Тобто фахівці виїздили на об’єкт,  здійснили детальне обстеження та визначили види робіт для повноцінної роботи. Підрядник згідно проекту всі роботи виконав. Тож очікуємо на висновок ДАБІ. Лише після висновку ДАБІ буде можливість здати приміщення в експлуатацію та передати на баланс комунальному підприємству “Черкаський обласний музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка”. Звичайно, немає меж досконалості, тож дирекція закладу надалі може повною мірою розвивати і творчий, і технічний потенціал театру. Ми готові цьому сприяти  в межах наших можливостей та компетенції, – сказала Юлія Шевченко.

Найголовніше те, додала чиновниця, що після 5 років з дня пожежі, і приміщення театру, і площу  реконструювали в повному обсязі.

Нагадаємо, нещодавно з’явилася інформація, що Черкаський драматичний театр не відкривають після тривалого ремонту, бо потрібна заміна тельферів – механізмів для підйому декорацій, завіс та вантажів. За словами директора театру Петра Ластівки, на це потрібно 25 млн. грн.