Березень чи жовтень? Коли відбудуться проміжні вибори до Верховної Ради на 197 окрузі?

20 Січня 2021 19:00

Топ-новина для Черкащини сьогоднішнього дня про погодження Кабміном кандидатури нардепа Олександра Скічка на посаду голови ОДА викликала не менше важливий інформаційний привід. Коли тепер очікувати проміжні вибори на окрузі №197, від якого, власне, Скічко й пройшов до Ради півтора роки тому? Кого можна назвати потенційними кандидатами?

фото УНІАН

У випадку, якщо указ про призначення Олександра Скічка головою ОДА буде підписано президентом, Верховна Рада має позбавити його депутатських повноважень. За словами голови обласного відділення КВУ Максима Михлика, якщо це станеться протягом найближчого тижня, то призначення дати виборів на 197-ому окрузі слід очікувати вже цієї весни. Проміжні вибори замість депутата, що вибув, проводитимуться за “старими” нормами – по мажоритарній системі.

“Законодавством тепер закріплені тільки дві дати для виборів: у березні й жовтні. І тому важливо коли буде указ, заява і коли позбавлять повноважень Скічка, – прокоментував Максим Михлик. – Але я ставлю на жовтень”.

На його думку, вибори будуть цікавими.

“Думаю, що без Владислава Голуба (у 2014-2019 р.р. був обраний народним депутатом по 197 округу, програв Олександру Скічку, – прим.ред.) не обійдеться. Та й Ляшко може приїхати. І від “слуг народу” повинен бути якийсь важковаговик. І МХП в стороні не залишиться. Отже буде “гаряче”, – підсумував експерт.