Скічко – як двійник Зеленського, – думка

27 Січня 2021 20:39

Погодження нардепа-“слуги” Олександра Скічка на посаду голови Черкаської ОДА є недальновидним рішенням, оскільки той не має достатніх компетенцій для роботи керівником області.

“Черкащина в останні місяці потрапила до найтривожніших із захворюваності на ковід і так сталося, що тут за півтора року звільнили вже трьох очільників області. Всі чекали: хто ж урятує батьківщину Тараса і Богдана? І Зеленський прислав “кращого з кращих” – Скічка, якого хочуть призначити головою облдержадміністрації, він – свооєрідний двійник Зеленського, – коментує лідер партії “Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко у своєму щотижневому огляді. – Він має економічну освіту, але жодного дня не працював як юрист, він відомий шоумен, фахівець гумористичного жанру – і от вирішив поїхати в складну область, де є проблеми з охороною здоров’я, з тим, як утримати соціальну інфраструктуру, бо з 20 районів Черкащини залишилося 4 і, вочевидь, рятуватиме черкащан. Якщо бути серйозним, то складається враження, що пороблено батьківщині Шевченка і Хмельницького. За чотири роки – четвертий очільник краю, який, на мою думку, не розуміється, що таке Черкащина і які приймати там рішення”.

“Цей приклад ще раз змушує зробити сумний, але такий важливий висновок на майбутнє: біда, коли у владі корупціонери, але трагедія, коли у владі невігласи”, – резюмує Микола Томенко.

Нагадаємо, 20 січня кандидатуру Олександра Скічка на посаду голови Черкаської ОДА офіційно затвердив Кабінет міністрів. Перед цим Скічко написав заяву про призначення його главою Черкащини.

Уродженцю Черкас Олександрові Скічку 29 років, він телеведучий, пародист, артист розмовного жанру, актор, народний депутат. Одружений на Єлизаветі Юрушевій – доньці бізнесмена Юрія Юрушева. фото delo.ua

Попереднього голову Черкаської ОДА Сергія Сергійчука президент звільнив із посади наприкінці грудня 2020-ого. Він протримався у кріслі 4 місяці. До нього Роман Боднар керував адміністрацією із листопада 2019-го року до серпня 2020-го. А перший голова обласної адміністрації “від Зеленського” Ігор Шевченко був губернатором із липня до листопада 2019-го.