Новопризначений голова Черкаської ОДА відкрив у Чигирині ЦНАП, який працює вже два тижні

4 Лютого 2021 18:23

Новий центр надання адміністративних послуг запрацював відсьогодні у Чигиринській громаді. Взяв участь у відкритті голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, голова Чигиринської ОТГ Віктор Харченко, заступник голови Черкаської облради Сергій Лісовий та представниця Програми «U-LEAD з Європою» Ольга Глазунова, повідомляють в ОДА.

ЦНАП у Чигирині створили на заміщення ЦНАПу РДА. Він обслуговуватиме майже 30 тисяч мешканців громади та району. В центральному офісі ЦНАП фахівці надаватимуть 257 послуг. На віддалених робочих місцях у селах Галаганівка, Красносілля, Матвіївка, Стецівка, Суботів та Тіньки, адміністратори ЦНАП надають 154 послуги.

“Новий ЦНАП у Чигирині – яскравий приклад децентралізації, коли всі питання вирішуються на місці максимально швидко, оперативно, доступно, прозоро. І принцип «держава – це сервіс» має поширюватися на всю область. Хочу подякувати нашим партнерам у втіленні цієї спільної місії –команді Програми Європейського Союзу «U-LEAD з Європою», за пітримки якої на Черкащині створюється 29 ЦНАПів”, – зазначив під час відкриття голова ОДА Олександр Скічко.

Компанію Олександрові Скічку у перерізанні стрічки ЦНАПу склав його однокласник – заступник голови облради Сергій Лісовий

Як відзначив голова Чигиринської ОТГ  Віктор Харченко, втілюючи в життя проєкт по створенню у громаді системи надання адміністративних послуг, вдалося згуртувати багато служб, громадян, спеціалістів різних ланок.

Для автоматизації роботи у ЦНАП встановили програмний комплекс «Вулик», розроблений проектом EGOV4Ukraine. Також у лютому 2021 року у ЦНАПі встановлять систему керування електронною чергою. Всі працівники вже пройшли навчання з підвищення кваліфікації.

На ремонтно-будівельні роботи приміщення ЦНАПу з бюджету громади витратили 845 тисяч гривень. Ще 120 тисяч гривень спрямували на ремонтні роботи приміщень трьох віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП. Всі точки доступу до послуг у громаді облаштовані для людей з інвалідністю.

Допомогу у створенні ЦНАП та шести віддалених робочих місць адміністраторів громаді надала Програма «U-LEAD з Європою». Зокрема, Програма надала громаді інституційну допомогу зі створення системи доступу мешканців до якісних адмінпослуг. За підтримки Програми облаштували основний офіс ЦНАП, включно з меблями та комп’ютерною технікою для 12 робочих місць. Також в межах Програми надали меблі та техніку для трьох ВРМ.

“Ми дуже раді, що у результаті партнерства з Програмою, мешканці Чигиринської громади отримали доступ до якісних адміністративних послуг поруч з домом. Сподіваємося, що новий ЦНАП стане місцем для розвитку громади та осередком європейських цінностей”, – відзначила керівник команди в Україні, напрямок з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» Ольга Глазунова. 

Цікаво, що цей новий сучасний ЦНАП у Чигирині працює вже два тижні. Але офіційні урочистості із головою Черкаської ОДА Олександром Скічком влаштували саме сьогодні – бувально через пару днів після офіційного представлення “свіжопризначеного” керівника області.