Піар – це класно, але треба подумати про людей із ОТГ, які не знають, що їх чекає, – Томенко

16 Лютого 2021 14:30

Головні питання тижня, що минув, на Черкащині в огляді від лідера “Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенка. Найбільш тривожною, на його думку, є відсутність інформації про наслідки об’єдначого процесу в рамках адмінреформи на Черкащині.

Фото Василя Давиденка, “Нова Доба”

“Нове керівництво Черкаської ОДА і новообрана облрада фактично нічого не говорить, що нас чекає в процесі об’єднавчому в рамках адміністративно-територіальної реформи. Нагадаю, на Черкащині з 20 районів залишилося 4 і йде процес передачі районної власності до власності ОТГ. Наш аналіз показує, що практично немає жодної великої ОТГ із центром у місті або селищі, де би бюджет був безфедіцитний, де б сума грошей, закладених на 2021 рік, була би достатньою, аби профінансувати всі нові об’єкти, які вони беруть у свою власність, профінансувати всі соціальні, економічні, гуманітарні послуги людям, – сказав Микола Томенко. – Обласна адміністрація й рада в щоденному режимі мусила б аналізувати, як іде об’єднавичй процес: що робити з приміщеннями, що звільняються, з людьми, яких скоротять, де шукати кошти?”.

“Поки що за останні два тижні я побачив, що ключовою новиною було те, що новий очільник області відкрив ЦНАП у Чигирині, який до того вже працював два тижні, і разом із головою облради вручили рекордну кількість почених грамот. Звісно, це важлива робота, але б хотілося, аби вона була спрямована й на те, як виживати людям, які сьогодні потраплять під скорочення і яких звільнять із районних банків, райнної поліції, районних лікарень, районних закладів культури, бібліотек, музеїв?”.