На епохальне відкриття театру в Черкасах приїде міністр

8 Березня 2021 20:07

Завтра, 9 березня, в Черкасах відбудеться відкриття відбудованого обласного музично-драматичного театру. Подію приурочили до Дня народження Тараса Шевченка. О18.30 тут розпочнеться урочистий концерт, вхід на який – тільки за запрошеннями.

Як повідомляють у пресслужбі ОДА, участь у відкритті театру візьме міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. У рамках робочого візиту на Черкащину він відвідає об’єкти “Великого будівництва” в області, а ввечері – захід.

Нагадаємо, що пожежа в музично-драматичному театрі відбулася 5 з половиною років тому – влітку 2015-ого. Реконструкцію завершили наприкінці грудня 2020 року. На всі роботи витратили 164 млн. грн.
Утім, до повноцінного “запуску” театру є питання. На преспідході з нагоди введення театру в експлуатацію голова ОДА Олександр Скічко і директор театру Петро Ластівка говорили про те, що з 49 тельферів на сцені (механізми для підйому декорацій, завіс та вантажів) відновлено менше половини. Це значить, що сцена фактично не дооблаштована: заходи можливо проводити лише не змінюючи декорацій. Раніше йшлося, що на повну заміну тельферів треба 25 млн. грн. 
Про те, що на сцені відбудованого музично-драматичного театру поки що не ставитимуть вистав, свідчить хоча б той факт, що в афіші спектаклів театральної трупи на березень місцем проведення заходів значиться БК ім.Кулика в Черкасах…