“Душа акторів радіє”: в Черкасах після 5-річного ремонту відкрили театр

9 Березня 2021 19:00

Сьогодні в Черкасах офіційно відкрили обласний музично-драматичний театр, який дуже постраждав внаслідок масштабної пожежі влітку 2015 року.

facebook.com/Катерина Криниця

Першим урочистим заходом на сцені відновленого театру став концерт до дня народження Тараса Шевченка, чиє ім’я носить черкаський храм Мельпомени.

Як повідомив перед відкриттям голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, офіційний старт театрального сезону буде пов’язаний із Міжнародним Днем театру (26 березня).

“Вистави, а їх більше 40, потребують репетицій і налаштування сцени”, – пояснив Олександр Скічко.

Що ж до розслідування причин пожежі в театрі (нагадаємо, йшлося про підпал), то воно, за словами голови ОДА, ще не завершено, триває слідство.

На відкриття театру запросили багато шанованих гостей.  Серед них – міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, заступник міністра культури, керівники різних українських театрів, черкаські селебрітіз. У залі – медики, освітяни, учасники АТО, родини загиблих в АТО.

У холі театру журналісти помітили заслужену артистку України Ольгу Сумську з чоловіком Віталієм Борисюком. Актриса не приховувала своїх емоцій.

“Це легендарний історичний день, подія для всієї мистецької України. Душа акторів радіє! – сказала Ольга Сумська. – Це подія всеукраїнського масштабу, адже реконструкція тривала майже шість років і вся театральна спільнота переживала: ми зверталися до влади, записували відеозвернення. Рада буду вийти на сцену Черкаського театру, оскільки тут зіграно дуже багато за час гастролів”.